fredag den 28. november 2014

Bogshopping i Århus

I går tog manden og jeg til Århus; ham med tøj i tankerne, og mig med bøger. (chok!)
Vi fik forvildet os lidt rundt på motorvejen, men endte ved vores destination tidlig formiddag. Århus centrum er et virvar af hyggelige gader, og massevis af butikker. Mit blik fangede en fantastisk bogantikvariat, Vangsgaard. En forholdsvis stor butik, stakket med bøger fra gulv til loft. Overalt tårnede de sig op, og jeg stod dybt betaget. Jeg strøg ind og ud mellem hylder, fra engelske paperbacks til danske hardbacks. Mit blik vandrede strategisk op og ned indtil mine øjne blev trætte og hovedet tungt. Der var alt fra billige bøger, børnebøger, nye bøger og gamle bøger - noget for hver en smag.

 

 

 

Det var fantastisk, men også overvældende, og det var en umulig opgave at nå det hele. Jeg kunne have købt mig fattig på ingen tid i denne butik, men jeg forsøgte at begrænse mig selv, og endte således ud med 3 købte bøger fra Vangsgaard.

 

"Sense and sensibility" af Jane Austen, fra den famøse Barnes & Nobles leatherbound classics, som jeg samler på. De er utruligt smukke i deres design, og jeg kan bruge timer på bare at kigge og røre ved dem.

"Historier fra jazztiden" af F. Scott Fitzgerald. En bog som jeg har læst flere anmeldelser af, og da jeg ikke har læst noget af ham endnu, tænkte jeg at dette var en oplagt mulighed.

"The year of the flood" af Margaret Atwood. Jeg har endnu ikke stiftet bekendtskab med Margaret Atwood, men hendes bøger lyder så spændende, og virker meget vellidt blandt læsere. Desuden er forsiden virkelig flot!:)

Turen gik videre til Bog & Idé, nærmere 3-4 forskellige Bog & Idé butikker. Utroligt at der er så mange af dem, men ikke én Arnold Busck!? Nå, men her fandt jeg også et par bøger, som helt klart skulle med mig hjem. Heriblandt endnu én fra B&N leatherbound classics, som de faktisk havde et ok udvalg af. De stod indbydende på en hylde midt i det hele, og jeg løb straks derhen. De var en anelse dyre, set i forhold til online-priser. Ikke desto mindre gav jeg mig selv lov til at købe 1 med hjem!


"The Brontë sisters three novels" af Charlotte, Emily og Anne Brontë. Den indeholder: "Jane Eyre," "Wuthering Heights" og "Agnes Grey."
Jeg har i forvejen "Jane Eyre" i en anden udgave, men har endnu ikke fået den læst. De sidste to har længe stået på min TBR-liste, og med bogen på hylden er der ingen undskyldning for ikke at komme igang:)

Derudover snublede jeg over en bog af en anden velkendt forfatter. En forfatter jeg heller ikke har læst noget af endnu.
Således blev den sidste bog; "Landline" af Rainbow Rowell. Hvad jeg kan tyde ud fra beskrivelsen bagpå, skulle det være en kærlighedsfortælling om et ægtepar der mister kærligheden til hinanden, og på en eller anden romantisk måde genfinder den igen. Jeg glæder mig til at se hvad den byder på.

Hvis i har læst nogle af disse bøger, er i velkomne til lige at skrive hvad i syntes om dem, og om hvorvidt jeg skal glæde mig eller forberede mig på skuffelse;)


 

8 kommentarer:

 1. Åh, hvor er det virkelig en fin stak, du er kommet hjem med. Jeg har ikke læst nogen af bøgerne, så jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om dem, når du engang får dem læst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!:) er også super glad for dem! Håber på snart at komme igang med "Landline" af Rainbow Rowell, tror den er virkelig sød.

   Slet
 2. Ih, så smukke bøger du har fundet!
  Jeg elsker også virkelig Vangsgaard. Det er altid den første butik, jeg går i, når jeg skal handle bøger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne bo i Vangsgaard! Bor du i Århus!? I så fald må du da købe dig fattig med alle de gode bogbutikker;)

   Slet
 3. Skønne bøger du har købt og hvor er de altså flotte de Leatherbound udgaver.Kan se de også havde et fint udvalg at Penguin Classics udgaverne, dem kunne jeg godt have tænkt mig at kigge nærmere på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have!:) Er rigtig glad for dem, og glæder mig helt vildt til at stifte bekendtskab med nogle nye forfattere. Ja Penguin Classics er også rigtig fine bøger! Jeg var splittet mellem alle de bøger, og kunne næsten ikke vælge. Jeg kan være flere timer og dage om at tage en beslutning når det kommer til bøger:D

   Du må da en tur til Århus Birgitte! - sammen med Line (fra forestillingomparadis) og mig!:)

   Slet
 4. Åha, jeg var også inde i Vangsgaard i sommers for første gang. Jeg stod oppe på den etage, som er på dit billede 3, og så skulle jeg vise min kæreste en bog. Jeg tabte så bogen ned i stueetagen. Heldigvis en paperback der ikke tog skade. Jeg var bare så flov at jeg skyndte mig ud :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne ikke holde et "lille" grin tilbage da jeg læste din kommentar søde Louise! Kunne lige forstille mig det, hihi!
   Du skulle bare have begravet dig i en stak bøger, og ladet som ingenting. Eller bedre endnu, peget på din kæreste og rystet på hovedet;)

   Slet