søndag den 30. november 2014

En tur til Ønskeøen

Peter Pan flyver ind gennem vinduet i børneværelset hos familien Darling for at finde sin skygge, der er stukket af fra ham. Sådan møder han Wendy, John og lille Michael, og sådan begynder den klassiske fortælling, som har talt til fantasien og fastholdt både børn og voksne gennem de sidste hundrede år...
Peter inviterer de tre børn med sig til Ønskeøen, der ligger for enden af mælkevejen, og her møder Wendy og hendes to brødre De Glemte Drenge, som bor sammen med Peter under jorden.
De oplever en masse spændende ting da de møder andre beboere på Ønskeøen. Den lille fe klokkeblomst, som er noget så jaloux; de tapre indianer, som bliver gode venner med Peter og hans bande, efter at de har reddet høvdingedatteren Tiger Lilly; sørøverne fra Jolly Roger, som tager børnene til fange; og deres berygtede leder, Kaptajn Klo, som hader Peter Pan. Dog ikke så meget som han hader den tikkende krokodille...

"Peter Pan og Wendy", skrevet af J.M. Barrie, illustreret af Robert Ingpen, udgivet 2004 i anledning af 100 års jubilæum.

Denne fantastiske uforkortede historie om Peter Pan og Wendy, har jeg læst for min ældste datter. Vi har læst et kapitel hver aften, og hun har været helt opslugt af historien og bogens smukke billeder. Det er og vil altid være en af mine absolut yndlings eventyr, og nu også et af hendes håber jeg. Vi strøg igennem historien, og diskuterede gevaldigt undervejs, om det nu virkelig kunne passe, at Kaptajn Klo hed Jakob!? Min datter har selvfølgelig set Disney udgaven af Peter Pan (ligesom jeg selv), og sammen opdagede vi historien på ny.
Selvom jeg fortsat elsker historien, så var det billederne der fangede min opmærksomhed. Bogen indeholder de flotteste illustrationer, som man virkelig kan bruge tid på at studere. 


De mest stemningfulde og kunstneriske illustrationer jeg hidtil har set i en bog, og jeg nyder at bladre mellem siderne for at kigge på dem. Jeg fik nøje instruktioner fra min datter, om at sige til hver gang der kom et billede, og hun rev bogen til sig for at kigge (og snakke!) om dem. 
Det eneste minus ved denne uforkortede og ucensurerede udagve er, at den måske ikke helt passer til et barn på 6 år. Det er faktisk en rimelig barsk historie, med barske ord. Som en hver god mor, ændrede jeg nogle ord undervejs, men lod ellers historien være det den nu engang er; Eventyrlig!2 kommentarer:

 1. Elsker den bog - den er uvtvilsomt en af de fineste, jeg har på hylden!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Samme her! De illustrationer er helt fantastiske!:)

   Slet