fredag den 20. marts 2015

The Sleeper and the Spindle

"The Sleeper and the Spindle" skrevet af Neil Gaiman, illustreret af Chris Riddell, udgivet 2014 ved forlaget Bloomsbury Publishing, 4/5 Stjerner.

Neil Gaiman levere en pragtfuldt nyfortolkelse, af de eventyr vi alle kender så godt. I den lille graphic novel, rumsterer historien om Tornerose og Snehvide, men også lidt om Rapunzel. Vi bliver taget med ind i en fortryllet verden, hvor alle mennesker synes, at falde i en magisk og uendelig søvn. 

Tre dværge, som er ude for at købe en gave til dronningen, møder en forsamling af fortvivlede landsbyboere, der har forsamlet sig på en kro. De beretter om en søvn der gradvist indtager by efter by, ligesom søvnen er ved at indtage dem. Landsbyboerne fortæller dværgene om det mystiske sagn. Et sagn om en pige, der blev forbandet som spæd. Dværgene styrter afsted mod dronningens slot, i håb om, at hun ved hvad der skal gøres. 

Dronningen, som i øvrigt er på vej til sit bryllup, må drage ud på en farlig færd, ledsaget af de tre dværge... 

Jeg blev tryllebundet af Neil Gaiman' twistede historie, og den måde han viklede eventyrene ind i hinanden. Den var uforudsigelig, overraskende, besynderlig og magisk! Dertil kommer de eminente illustrationer af Chris Riddell, som jeg kunne studere i timevis. De flotteste og mest detaljerede tegninger, som passede så fint til denne bog. En udsøgt fornøjelse, at være i selskab med Gaiman igen!
2 kommentarer:

  1. Åh, den er altså bare så flot! Jeg har den også stående på reolen og gemmer den til en særlig stund - til når jeg virkelig har brug for noget Gaiman magi! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Så kan du godt glæde dig til den stund!!:D Virkelig en skøn og forfriskende bog!

      Slet