tirsdag den 17. februar 2015

The buying of more books than one can read, is nothing less than the soul reaching for infinity.Jeg er efterhånden ved at samle mig en pæn stak, af ulæste bøger. Flere gange er jeg blevet spurgt om, hvorfor jeg køber flere bøger, når jeg allerede har massevis stående derhjemme.
Helt objektivt set, er det selvfølgelig fornuftigt nok, at læse de bøger man har, inden man investere i nye.

Men...

Jeg køber bøger, fordi jeg elsker dem, fordi de skaber et frirum for mig midt i en travl hverdag, fordi jeg elsker ord, og de historier de skaber. Når jeg kigger på mine fyldte hylder, får jeg en kildende fornemmelse i maven. For jeg ved, at blandt de sider, i alle disse bøger, venter min næste rejse - mit næste eventyr. De bøger jeg køber, er bøger jeg har til hensigt at læse. De er nøje udvalgt, og planlagt ind i fremtidig læsning. Det sker selvfølgelig også, at jeg impulskøber, eller får købt en bog, hvor jeg bagefter tænker "jeg får den ALDRIG læst", men det er vel bare en del af at være en læser?


Det handler vel også om, at jeg som læser efter lyst, og derfor har brug for variation blandt mit læsestof. Jeg vil ikke tvinge mig selv til at læse en bog. Jeg vil læse en bog fordi jeg ganske enkelt ikke kan lade være. Derfor er det skønt at vide, at et eller andet sted på hylden, er der en bog som passer til mit humør.Nogle gange svigter min intuition mig, og jeg får købt en bog, som jeg var sikker på ville være lige noget for mig, og så viser det sig, at jeg har ramt helt ved siden af. Andre gange satser jeg, i håb om at opdage værker inden for andre genre. Jeg ønsker og søger hele tiden mod, at udvide min læse-horisont, og i det forsøg skal der altså være plads til fejl.

Jeg samler på specifikke bøger, og derfor køber jeg en bog til min samling, hvis den står til en god pris. Jeg ejer flere udgaver af samme bog, fordi jeg sætter pris på bogskønhed. Jeg elsker at eje mine yndlingsbøger i en smuk udgave, som matcher den enestående historie, som jeg føler den bærer på.


Som så mange andre lever drømmen om et hjemmebibliotek stærkt inde i mig.  Hver en bog, er en mursten i den drøm. Mine mursten skal være smukke indeni og udenpå, de skal symbolisere mit læser-liv. Mine mursten skal være, præcis som jeg vil have dem; perfekte og u-perfekte, læste og ulæste, glemt eller husket. Elsket hver og en.7 kommentarer:

 1. Meget interessant indlæg om glæden ved at eje bøger :) Det fik mig til at tænke på, at mit forhold til mine ulæste bøger har ændret sig over de sidste par år. Før havde jeg det meget afslappet omkring at have ulæste bøger. Det var langt fra alle bøger jeg købte, som jeg havde intentioner om at læse med det samme, nogle synes jeg bare var rare at have, andre ville jeg vente med til når jeg bliver gammel. Efterhånden som antallet af ulæste bøger er steget markant, er de begyndt at stresse mig, fordi de alle sammen er bøger jeg bare så gerne vil læse her og nu. Måske kunne jeg lære af dig og bare glæde mig over de bøger jeg har på hylderne, om end de er læste eller ulæste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan virkelig godt forstå, at en kæmpe bunke ulæste bøger KAN være stressende, når det nu er bøger man oprigtigt har lyst til at læse! Det kan være svært at følge med, når forlagene udgiver den ene spændende bog efter den anden!😉 bøger skal ikke stresse, de skal afstresse (synes jeg) og jeg tror, at det i det hele taget bare er vigtigt, at man elsker alle de bøger man har, uanset om de er læst eller ej.

   Jeg er sikker på, at alle bøger blot ønsker sig et hjem😊😉

   Slet
 2. Jeg er helt enig! Jeg bliver også ved med at købe bøger, jeg kan simpelthen ikke lade være! Det kribler i fingerne når jeg kommer ind i en boghandel og jeg skal virkelig ofte holde mig selv i skak. Jeg læser også meget efter lyst, det svinger meget hvad jeg har lyst til at læse i forskellige perioder - nogle gange er det rart med mange letlæste bøger og andre gange har jeg lysten til at fordybe mig i noget tungere.

  Men der er ikke noget bedre end når jeg sidder i min lænestol i mit lille bibliotek og nyder udsigten på mine hylder og jeg tænker på alle de læseoplevelser jeg har haft og dem jeg endnu ikke er nået til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig! det er jo en umulig opgave, at være blandt bøger, uden at købe bare én (i hvert fald for en bog-elsker) Vi køber bøger fordi vi elsker dem, men også fordi vi er styret af følelser når det kommer til, at vælge den næste bog vi gerne vil læse.

   Mon vi nogensinde kan få nok bøger, nok variation, nok af ord og historier? - det tror jeg ikke!:)

   Slet
 3. Jeg får tit samme spørgsmål, og må så til at forklare, at jeg simpelthen bare ikke kan lade være, men jeg har så også den gode "undskyldning" at jeg altid kan bruge mit studie som argumentation:-)
  Sikke et fint indlæg:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Argh! Ville ønske jeg kunne undskylde mine maniske bogindkøb med studiet!! Hehe...

   Slet
 4. TAK TIL STOR DR Sunny for at løse mine problemer HANS EMAIL IS (drsunnydsolution1@gmail.com

  mit navn er Miss Fatima, jeg var gift med min mand i 5 år, vi lever lykkeligt sammen til dette års og ikke indtil han rejste til Australien for en forretningsrejse, hvor han mødte denne pige, og siden da han hader mig og børnene og kærlighed hendes eneste. så da min mand kom tilbage fra turen sagde han, at han ikke ønsker at se mig og mine børn igen, så han kørte os ud af huset, og han var nu at gå til Australien for at se, at anden kvinde. så jeg og mine børn var nu så frustreret og jeg var blot opholder sig med min mor og jeg var ikke behandle godt, fordi min mor blev gift med en anden mand, efter min far død, så den mand, hun blev gift med ikke at behandle hende godt, jeg og mine børn var så forvirre og jeg ledte efter en måde at få min mand tilbage hjem, fordi jeg elsker og værner ham så meget, så en dag, da jeg var browsing på min computer jeg så et vidnesbyrd om denne magi caster DR Sunny, vidnesbyrd delt på internettet af en dame, og det imponerer mig så meget jeg tænker også på at give det en chance. Først var jeg bange, men når jeg tænker på, hvad mig og mine børn passerer gennem, så jeg kontaktede ham og han fortalte mig at bevare roen i kun 24 timer, min mand skal komme tilbage til mig og til min bedste overraskelse jeg modtaget et opkald fra min mand på andendagen spørger efter børnene, og jeg kaldte DR Sunny og han sagde dine problemer er løst mit barn. så dette var, hvordan jeg får min familie tilbage efter en lang stress bremse op af en ond dame, så med al denne hjælp fra DR Sunny, jeg ønsker jer alle på dette forum for at slutte sig til mig for at sige en stor tak til DR Sunny og jeg vil også råd for nogen i sådanne eller lignende problemer eller nogen form for problemer, bør også kontakte ham hans email er) (drsunnydsolution1@gmail.com) han er løsningen på alle dine problemer og predicaments i livet. endnu en gang sin e-mail-adresse er (drsunnydsolution1@gmail.com)

  HAN ER specialiseret i foelgende magi.

  (1) Hvis du vil have din ex tilbage.

  (2), hvis du altid har dårlige drømme.

  (3) Hvis du ønsker at blive forfremmet på dit kontor.

  (4) Hvis du vil have kvinder / mænd til at løbe efter dig.

  (5) Hvis du vil have et barn.

  (6) Hvis du ønsker at blive rig.

  (7) Hvis du ønsker at binde din mand / kone til at være din for evigt.

  (8) Hvis du har brug finansiel bistand.

  (9) Hvor du blevet snydt, og du ønsker at gendanne du mistet penge.

  (10), hvis du ønsker at stoppe din skilsmisse.

  (11), hvis du ønsker at skille din mand.

  (12), hvis du vil have dine ønsker, der skal ydes.

  (13) Graviditet stave at blive gravide barnet

  (14) garanti du vinder de bekymrende retssager & skilsmisse, uanset hvor hvilken fase

  (15) Stop din ægteskab eller forhold fra at bryde fra hinanden.

  (16), hvis du har nogen sygdom lignende (HIV), (kræft) eller nogen sygdom.

  (17), hvis du har brug for forbøn for udfrielse for dit barn eller dig selv.

  igen skal du sørge for at kontakte ham, hvis du har noget problem, han vil hjælpe dig. hans email-adresse er (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakte ham straks .... ringe til min nummer på 2348077620669

  SvarSlet