tirsdag den 27. januar 2015

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe

Aristotle har en bror der er i fængsel, en mor der bærer på tunge byrder, og hans far har en hel krig indeni sig. For Aristotle er det svært at fungere i et hus med så mange hemmeligheder, og så meget tavshed. Han tilbringer sine dage for sig selv, og har svært ved at forstå sin egen eksistens. For ham er universet fuld af hemmeligheder han ikke forstår, og han kan ikke dele sine vanskelige tanker med andre. Indtil den dag hvor han møder Dante.

Dante og Aristotle bliver uadskillelige, og deres venskab noget helt specielt. Deres venskab er magisk, livsændrende og de forstår hinanden på en måde, som kun de kan. Sammen udforsker de verden omkring dem, men også den verden der ligger i dem selv.
 "Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe." Skrevet af Benjamin Alire Sánez, udgivet i 2012, 5/5 Stjerner.

Efter jeg vendte den sidste side i denne bog, ønskede jeg blot at starte forfra. Jeg elsker forfatterens skrivestil, den er let som en fjer, men samtidig rammer den én med stor kraft. Hele bogen emmer af smukke budskaber, geniale fraser, symbolik og smukke anskuelser, som går direkte i hjertet på mig. Hele historien bygger på dette utroligt smukke venskab mellem Aristotle og Dante, et venskab jeg følte mig en del af under læsningen. Forfatteren formår at væve læseren sammen med, og ind i deres univers af gåder, spørgsmål og undren om livet.
Historien handler om så mange ting, både kærlighed, loyalitet, sandheder, grænser, og om at finde sig selv. Gennem hele min læsning følte jeg, at der var en perfekt balance i historien. En balance mellem det magiske og det realistiske, en balance mellem humoren og historiens alvor.
Jeg elsker, som i nok ved, YA. Især John Green har rangeret højt på min liste, men han må nu dele pladsen med Benjamin Alire Sáenz. Faktisk er jeg lidt i tvivl om kære John Green må vige helt for denne nye fantastiske bog.

Hvis i elsker YA, kan jeg kun anbefale jer at læse dette udsøgte stykke litteratur!

2 kommentarer:

  1. Sikke en smuk bog! Coveret fanger rigtig meget, og hvor er det skønt, at indholdet lever op til det ydre! Jeg elsker magiske elementer, der væves ind i det realistisk univers.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nemlig et super smukt cover, elsker det! Den er magisk på en realistisk måde hvis man kan sige det sådan - det er virkelig en god historie!

      Slet