mandag den 12. januar 2015

Hjem

"Hjem", skrevet af Julie Kibler, udgivet 2013 ved Politikens Forlag, 5/5 Stjerner

Gennem årene, udvikler den 89-årige Miss Isabelle og hendes frisør Dorrie, en tæt relation. De bliver veninder, og som tiden og venskabet udvikles yderligere, bliver de familie. En dag beder Miss Isabelle Dorrie om en stor tjeneste. Hun vil gerne have Dorrie til at køre hende til Cincinnati, for at deltage i en begravelse. Dorrie henter hende dagen efter, og sammen begynder de en rejse. En rejse, som indbyder til mere end blot at kigge på flotte landskaber. Deres lange tur til Cincinnati ændrer deres liv, for altid...

Dorrie er en ung, sort og enlig mor. Sammen med hendes to børn, og hendes arbejde som frisør forsøger hun at klare tilværelsen bedst muligt. Dorrie har fået sit hjerte knust for mange gange, og det har efterladt hende en anelse kynisk og tilbageholdende. Da Miss Isabelle beder hende om at akkompagnere hende på hendes rejse, bliver hun begejstret for muligheden for, at afdække noget af den gamle dames gådefulde fortid. Hun finder dog mere end hun havde forventet...

Dette er en vidunderlig smuk fortælling om hjerteskærende forbudt kærlighed, race, klasseskel - og om livet, som det burde være. Julie Kibler fører mig igennem en tid, som jeg aldrig kan eller vil lære at forstå. Hun bombarderer mig med grufulde sandheder, triste skæbner, men også en kærlighed så stærk, at den synes at leve for evigt.  
Flere gange måtte jeg føre en diskret finger op til øjet, eller lige lægge bogen i skødet, trække vejret dybt, for så igen at møde historiens knugende tag. Historien er rigtig barsk, men den er også vanvittig inspirerende. Miss Isabelle stod lyslevende og skarp i mit sind, og der bliver hun ved med at være! 


   

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig, den er så god! Jeg kan huske jeg læste den ud i en køre. Jeg kunne bare ikke slippe historien, da jeg først var gået i gang :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg blev virkelig også bitter når familien forstyrrede mig midt i denne fantastiske historie!;D åh den er så god!

      Slet