lørdag den 3. januar 2015

Ind i labyrinten

"Ind i labyrinten", skrevet af Sigge Eklund, udgivet 2014, 2/3 Stjerner.

Siden datteren Magda forsvandt, har hendes mor, psykologen Åsa isoleret sig selv. Afstanden mellem hende og hendes mand Martin øges for hver dag Magda mangler. Åsa kæmper for at finde spor der kan lede hende til datteren, men uden hjælp fra andre eller held. Martin, Magdas far, er imidlertid hovedmistænkt i sagen, da han var den sidste der så datteren. En af Martins nære medarbejder, Tom, begynder selv at efterforske sagen om den forsvundne pige i håb om at hjælpe Martin. Tom får af vide, at Magda tit legede alene i en labyrint inde i skoven. Han finder labyrinten, men ikke pigen. Han kontakter derfor arkitekten, der har skabt den, for at spørge til labyrintens konstruktion. Arkitekten fortæller, at Martin ringede for et par uger siden, og spurgte ham om præcis det samme. Skolesundhedsplejersken Katja bidrager til den stigende mistanke mod Martin, da hun afslører, at hun kort tid før Magdas forsvinden, gjorde en chokerende opdagelse.

Jeg har virkelig prøvet at vende den her bog op og ned, fra side til side! Men jeg tror altså ikke jeg kan lide den. Den var velskrevet, og indeholdte et flot persongalleri, men ingen mening! I hvert fald ikke den mening jeg ventede at finde. Bogen levede i den grad ikke op til mine forventninger, og jeg tror at det netop var mine forventninger der ødelagde det. Bogens beskrivelse på bagsiden giver mig som læser forventninger om helt konkret indhold, men byder i virkeligheden på noget andet. Mysteriet om Magdas forsvinden bliver aldrig opklaret, man finder aldrig ud af hvem der har taget hende, og bogen handler i det hele taget meget lidt omkring Magda og det faktum at hun er væk.
Jeg kunne dog med lidt fantasi og logik selv digte min egen slutning på historien! Det er bare ikke godt nok for mig, og jeg tror at bogen skulle præsenteres anderledes.

Jeg er virkelig bare skuffet over slutningen, øv!

4 kommentarer:

 1. Åh, hvor irriterende du ikke rigtig kunne lide den. Jeg har endnu ikke selv nået at læse den, men nu er jeg lidt bange for at blive skuffet. Jeg har nemlig også virkelig store forventninger til den - men forhåbentlig kan jeg nå at få nedsat dem lidt, før jeg påbegynder den, og dermed måske/forhåbentlig komme til at holde mere af den, end du gjorde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gør det! Der er i hvert fald træls at blive skuffet:( men det kan jo være du får mere ud af den end mig;)

   Slet
 2. Allerede fra bagside teksten kan jeg fornemme at det ikke er en bog for mig. Derfor er jeg heller ikke rigtig kommet i gang med den endnu og hvis jeg skal være ærlig er det nok en af de få anmelderbøger, som jeg kommer til at springe over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nogle gange svært at tyde udfra beskrivelsen om det falder i ens smag, og selvom det lyder som "lige mig" kan man blive slemt skuffet. Man kan næsten aldrig være sikker før man har åbnet den. Tror muligvis vi to har rimelig ens smag indenfor bøger, og tror ikke du ville få en speciel læseoplevelse:/

   Slet