torsdag den 15. januar 2015

Det nye år på bloggen

Bedre sent end aldrig... vi er jo stadig i januar!:)

Som så mange andre bogbloggerer, har jeg haft hovedet i blød. Jeg har tænkt meget over hvilket indhold bloggen skulle byde på i 2015, men også hvilke mål jeg har for mig selv og min læsning. Faktum er, at jeg ikke helt ved det med sikkerhed endnu. Jeg er måske lidt af et rodehoved, og en anelse impulsstyret når det kommer til min læsning. En lang liste af ideer pryder min notes-bog, alt fra forfattertemaer, til at arrangere litterære te-selskaber for nordjyske bog-bloggerer.
Der er så utroligt mange ting jeg gerne vil, men må indse, at jeg nok ikke når det hele i år.

Ikke desto mindre skriver jeg denne liste med nogle af mine ideér, som inspiration til mit nye læseår.

- Læse mindst 5 klassikere
- Udvide mit kendskab om mine yndlingsforfattere i form af biografier
- Genlæse Jane Austen's "Pride & Prejudice"
- Læse flere bøger om bøger (jeg elsker det!)
- Fortsætte med at læse mere engelsk lit.
- Inddrage andre bloggere i mine indlæg (anbefal din yndlingsbog, favourite bookshelf o.l)
- Udvid mine fortrukne genrer, og afprøv nye!
- Få læst mindst 15 bøger fra den frygtede TBR-liste

Jeg er allerede startet på nogle af disse, f.eks. mit genlæsningsprojekt af "Pride & Prejudice". For nylig bestilte og modtog jeg en pakke fra The Book Depository, som indeholdte udgaven fra Barnes and Noble Leatherbound Classics. Jeg synes den er bedårende smuk, og har de fineste farver. Mon ikke jeg får skub i genlæsningen når det bliver med sådan en skønhed mellem hænderne!


Derudover bestilte jeg også "The Gift of Wings", som er en bog om Lucy Maud Montgomery - en forfatter jeg virkelig finder enestående!

Som et led i mit ønske om at læse flere bøger på engelsk, anskaffede jeg mig også bl.a.
"Aristole & Dante Discover the Secrets of the Univers".

Jeg har aldrig læst noget af Hemingway, så da jeg så bogen "Madame Hemingway", tænkte jeg, at det måske kunne være en lille introduktion. En måde at få lidt kendskab til ham på som person. Derudover har jeg aldrig rigtig læst bøger som "Leonora Christine" af Maria Helleberg, så den blev købt med henblik på at udforske andre bøger end dem jeg normalt "falder" for.

Nedenstående billede viser blot en lille stak af de bøger jeg ikke har fået læst fra 2014. De står ulæste på hylden alene på grund af tidsmangel, men nu skal det være. Jeg glæder mig især til at få læst bøgerne af L.M. Montgomery, The Brontë Sisters Three Novels og Middlemarch. 

6 kommentarer:

 1. Sikke nogle gode ideer og skønne bøger du har planlagt, at læse i løbet af året! Jeg er meget betaget af Maria Helleberg, som jeg også gerne vil have læst nogle bøger af i løbet af 2015:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også på, at hun giver mig en god oplevelse hende Maria Helleberg!:) glæder mig til at se hvad du får læst af hende i løbet af året!:)

   Slet
 2. Ej, hvor ser det spændende ud. Men jeg kender det godt, man har så mange ideer til indlæg på bloggen, men bare ikke tiden til at udføre det ordenligt :)

  Jeg må blankt indrømme at Maria Helleberg bare ikke er noget for mig . Jeg forsøgte mig med `"Kærlighedsbarn" og "Dronningeskolen" for en del år siden. Normalt elsker jeg historiske romaner og bøger om den danske kongerække. Men helt ærligt så fandt jeg hendes bøger for skandalepræget, det hele var sex, sex, sex. Hvilket også er fint nok, men det er bare ikke det der interessere mig i en historiskroman.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gøre mit bedste for at gøre bloggen spændende i hvert fald - måske nogle flere indlæg som ikke kun er boganmeldelser!;)

   Ej jeg troede slet ikke der var noget som helst sex i de bøger!? Mit indtryk var at det var meget tungsindige kongelige dramaer!:/

   Slet
 3. Spændende med mål for læsningen - selv håber jeg også at udvide mit repetoir med flere "den skal man da have læst"-bøger, som fx Moby Dick, Oliver Twist og Klokkeren fra Notre dame - de to sidste er allerede købt :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt med på Moby Dick! Det er jo en af de helt store klassikere - men tror den er enormt tung og fuld af lange detaljerede beskrivelse. Ikke desto mindre giver jeg den i hvert fald et forsøg😄

   Slet